AC/RCS

Antieke cultuur (AC)

In leerjaar 1 maken alle leerlingen kennis met het vak antieke cultuur. Hierin staat de geschiedenis van de Grieken en de Romeinen centraal. De kennismaking wordt voortgezet tijdens de lessen Grieks, Latijn en geschiedenis.

Religie, cultuur en samenleving (RCS)

Onze cultuur heeft haar wortels niet alleen in de cultuur van de Grieken en Romeinen, maar ook in de monotheïstische traditie. Hiermee maken de leerlingen kennis tijdens het vak religie, cultuur en samenleving (RCS).
Tijdens het vak gaan we in op een diversiteit aan elementen uit onze cultuur en samenleving, zoals onderwijs, bouwkunst, schilderkunst, feestdagen en de gereformeerde literatuur. Het zijn de elementen die allen hun wortels hebben in religie. Tijdens het vak ontleden we ook actualiteiten die hun wortels hebben in religie, zoals de brandhaarden in het Midden-Oosten.