TALENTIKA 2019
Kom naar Talentika!
Aankomende donderdag 28 november en vrijdag 29 november.
De zaal opent om 19.45 en de voorstelling zal starten om 20.00. Een kaartje kost €5,- dit is inclusief een pauzedrankje en een drankje achteraf in het TalentiKafé. Tot snel!
Novum naar de IDFA
We zijn vandaag naar het documentairefestival in Amsterdam geweest. We Hebben genoten van documentaires over veerkracht en hoop over mijnwerkers in Burkina Faso en Syrische kinderen. Ook is in een absurde documentaire duidelijk geworden dat de maffia in Palermo nog steeds een grote rol speelt.
Cambridge First Diploma
Op vrijdag 8 november hebben wij op school de Cambridge First Diploma ceremonie gehad. Wij zijn ontzettend trots op onze leerlingen en hun prestaties! Ze zijn allemaal geslaagd!
Leerjaar 6 in Paleis op de Dam
Vrijdag ging leerjaar 6 naar het Paleis op de Dam en deden zij een van de stadswandelingen begeleid door het Gilde. Hierbij een paar beelden.
Gijs en Jorrit (5V) behaalden finale Max Havelaar toesprakentoernooi
‘Ik ben een vijfdeklasser op het Novum en woon op de Mauritslaan, nummer 6. Het is mijn gewoonte niet, te speechen, of zulke dingen, en het heeft ook anderhalf uur geduurd, voor ik ertoe overging pen en papier te pakken.’ Met deze woorden begonnen Gijs en Jorrit afgelopen zaterdag hun speech.
De bruggenbouwers van klas 2
De 2e klassen hebben als afsluiting van het thema onderzoek de film "mysteries of the unseen world" gekeken in het omniversum. Daarna hebben ze hun eigen vaardigheden gebruikt om een bootje of ballonauto te maken, of een zo sterk mogelijke spaghettibrug te bouwen.
Met klas 1 naar de synagoge
De eerste klassers zijn donderdag naar de Portugese synagoge in Den Haag geweest.
Volgens Joods gebruik droegen de jongens (de mannelijke leraren) een keppeltje terwijl zij luisterden naar de geschiedenis van het Joodse volk.
GSA-bijeenkomst op het Gymnasium Novum
Op woensdag 13 november organiseert COC Haaglanden een GSA-bijeenkomst op het Gymnasium Novum, Aart van der Leeuwkade 1 te Voorburg. Tijdens de meeting zullen we uitleggen hoe je een GSA start. Je kunt je hier aanmelden.
Duurzaamheidsdag voor klas 4
Leerjaar 4 had op vrijdag een dag rond het thema duurzaamheid. Na een lezing over de verborgen impact van het dagelijks leven had iedereen twee workshops gekozen, oa circulaire economie, klimaatdieet, een zero-waste levensstijl, zelf bio-ethanol destilleren (foto) en zelf deodorant maken.
kunstdag voor de tweedeklassers
Tijdens de kunstdag hebben alle tweedeklassers inspiratie opgedaan in een wandeling langs vele beelden in Voorburg. Super creatief zijn ze bezig geweest in 5 kunstvormen. Je ziet de concentratie en de samenwerking!
Pagina 4 van 15Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste