Nieuws
De bruggenbouwers van klas 2
De 2e klassen hebben als afsluiting van het thema onderzoek de film "mysteries of the unseen world" gekeken in het omniversum. Daarna hebben ze hun eigen vaardigheden gebruikt om een bootje of ballonauto te maken, of een zo sterk mogelijke spaghettibrug te bouwen.
Met klas 1 naar de synagoge
De eerste klassers zijn donderdag naar de Portugese synagoge in Den Haag geweest.
Volgens Joods gebruik droegen de jongens (de mannelijke leraren) een keppeltje terwijl zij luisterden naar de geschiedenis van het Joodse volk.
GSA-bijeenkomst op het Gymnasium Novum
Op woensdag 13 november organiseert COC Haaglanden een GSA-bijeenkomst op het Gymnasium Novum, Aart van der Leeuwkade 1 te Voorburg. Tijdens de meeting zullen we uitleggen hoe je een GSA start. Je kunt je hier aanmelden.
Duurzaamheidsdag voor klas 4
Leerjaar 4 had op vrijdag een dag rond het thema duurzaamheid. Na een lezing over de verborgen impact van het dagelijks leven had iedereen twee workshops gekozen, oa circulaire economie, klimaatdieet, een zero-waste levensstijl, zelf bio-ethanol destilleren (foto) en zelf deodorant maken.
kunstdag voor de tweedeklassers
Tijdens de kunstdag hebben alle tweedeklassers inspiratie opgedaan in een wandeling langs vele beelden in Voorburg. Super creatief zijn ze bezig geweest in 5 kunstvormen. Je ziet de concentratie en de samenwerking!
Novumdag Oorlog en Vrede
Derde klassers luisteren naar het oorlogsverhaal van dhr. Moscou. Er wordt een documentaire over zijn leven gemaakt, o.a. in deze klas. We willen en mogen dus niets spoilen over zijn levensverhaal, maar de leerlingen hingen een uur lang aan zijn lippen!
Pre-University leerlingen
Deze vier leerlingen nemen de komende twee jaar deel aan het pre-university, onderdeel van het honoursprogramma van de Universiteit Leiden. vlnr. Lotte Langerak, Tessa Houtzagers, Daphne Bleijs en Alycia Verburg.
Profielwerkstuk presentaties
Donderdagavond 17 oktober
Presentatieavond.
18:30 uur Inloop
18:45 uur Opening in atrium
19:00 uur Start presentaties in de lokalen
Regenboogvlag wappert fier bij Novum tijdens Coming Out Dag
Op vrijdag 11 oktober is het coming out dag. Alle bruggers kregen een les over onze 'Gender Sexuality Alliance' (GSA). Leden van onze GSA hebben wethouder Nadine Stemerdink geholpen om de regenboogvlag te hijsen bij het gemeentehuis van Leidschendam-Voorburg.
Spinoza studiedag voor personeel
Aanstaande donderdag is er een studiedag voor het voltallig personeel van de scholengroep Spinoza. Het thema is "Passie en Talenten". Een aantal van onze collega's geeft daar ook workshops. Er zijn dan geen lessen voor onze leerlingen. >>> lees verder >>>
Pagina 7 van 17Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste