Duits: Goethe Certificaat

“Met het Goethecertificaat in de hand staat de wereld aan mijn voeten. Haal meer uit Duits!” (citaat leerling 5V)

Goethe Zertificat B2

Tijdens schooljaar 2018-2019 vindt voor de derde keer een examentraining plaats voor geselecteerde leerlingen uit 5V die excelleren in het vak Duits.  Een 16 weken durende voorbereiding in periode 3 en 4 bereidt deze leerlingen voor op de vier verschillende vaardigheidsexamens. De examens maken onderdeel uit van het Goethe Zertifikat B2; een wereldwijd erkend taalexamen op ERK-niveau.

Leerlingrecensies

Leerlingen die eind juni 2018 het examen hebben gedaan, recenseren hun deelname als volgt:

“Het is net Cambridge Engels, maar dan leuker.”
“Je Duits gaat er erg door vooruit. Hier heb je ook in het schooljaar bij de gewone Duitse lessen profijt van.”
“Het voelde goed toen ik klaar was met het examen. Het voelde alsof ik echt iets bereikt had. Ik heb veel plezier beleefd aan het leren en maken van het examen. Ook heb ik het gevoel dat ik beter geworden ben in Duits.”
“Het Goethe-examen was een leuke en waardevolle ervaring.”

Ook de begeleidend docent heeft de leerlingbegeleiding als bijzonder ervaren: “Als docent is het heel bijzonder om deze leerlingen te mogen begeleiden tijdens de voorbereiding op het examen. We zijn trots op hun prestaties en enthousiast over de mogelijkheden en verrijkingen die dit examen onze leerlingen biedt.