Lego League
De LEGO-robotwedstrijd is een jaarlijks terugkerende landelijke challenge voor leerlingteams die met lego-MINDSTORM-onderdelen slimme robots construeren. Leerlingen bedenken vernuftige programma’s waarmee ze op een jaarlijks veranderend strijdveld van hindernissen en opdrachten punten kunnen scoren. Het streven is jaarlijks Novumteams te kwalificeren voor de landelijke finale in januari. Dat doen onze 10-koppige teams door deel te nemen aan de Haaglandenwedstrijd eind november.

Kwalificatiewedstrijd

In september worden de vraagstukken voor de kwalificerende Haaglandenwedstijd bekend gemaakt. De teams hebben vervolgens 3 maanden de tijd om hiervoor oplossingen te bedenken. Zij doen dat gezamenlijk na lestijd in september, oktober en november. Tijdens de wekelijkse 3 uur durende bijeenkomsten bouwen en programmeren de teams de robots.

Wilt u meer weten over de instructies van nieuwe robotmissies? Ga naar First Lego League voor meer informatie.