Gijs en Jorrit (5V) behaalden finale Max Havelaar toesprakentoernooi

‘Ik ben een vijfdeklasser op het Novum en woon op de Mauritslaan, nummer 6. Het is mijn gewoonte niet, te speechen, of zulke dingen, en het heeft ook anderhalf uur geduurd, voor ik ertoe overging pen en papier te pakken.’

Met deze woorden begonnen Gijs Begthel en Jorrit Koster afgelopen zaterdag hun speech tijdens het Max Havelaar toesprakentoernooi. 1,5 uur daarvoor hadden ze de opdracht gekregen: schrijf een speech waarin je medeleerlingen en docenten ervan overtuigt dat de schoolkantine duurzamer en/of gezonder moet worden en verwerk daarin minstens één verwijzing naar de Max Havelaar. Ga daar maar aan staan! Ik vind het sowieso superknap als dat in 1,5 uur lukt, maar Gijs en Jorrit wisten afgelopen zaterdag zelfs de finale van dit leuke toernooi te bereiken! Dat betekende nogmaals speechen, maar nu voor een volle zaal en een trotse docent!
  • IMG-3888
  • IMG-3909