Novum-schakers zijn Nederlands kampioen!

Op donderdag 20 januari werd de finale van het NK Schoolschaken gespeeld voor de 6 teams die zich in oktober en november in de voorronden hadden gekwalificeerd.

Eigenlijk zou die finale plaatsvinden bij Tata Steel, waar ook grote schakers als Magnus Carlsen, Jorden van Foreest en Anish Giri een toernooi spelen, maar vanwege de coronamaatregelen moesten Prajit, David, Robin, Thomas en Thimo de strijd aangaan op hun Chromebook in het scheikundelokaal! Het werd er niet minder spannend om. Na 4 ronden waren Gymnasium Novum en het Stedelijk Gymnasium Leiden (dat de afgelopen 3 jaar de titel won) nog ongeslagen en ze moesten de laatste ronde tegen elkaar. Tot de laatste partij was het spannend en uiteindelijk werd er met een miniem verschil gewonnen.

We zijn ontzettend trots op onze schakers!