AIM

Frans volgens AIM

Tijdens het vak Frans werken we volgens de Accelerative Integrated Method (AIM.) De methode komt uit Canada en heeft zichzelf (ook op onze school) bewezen als revolutionaire aanpak voor tweede taalverwerving.

Ontwikkeling door toneel

Het uitgangspunt van AIM is Histoires and action; een toneelstuk met een snel herkenbare en voorspelbare verhaalcontext. Het toneelstuk is voorzien van passende muziek en vormt de spil van talloze taalactiviteiten. Hiermee wordt de spreek-, schrijf-, luister- en leesvaardigheidontwikkeling gestimuleerd.

Gebarentaal

Een ander belangrijk component van de AIM-methodiek is de gebarentaal. Door gebaren zijn leerlingen in staat de vocabulair uit l’histoire gemakkelijker aan te leren en te onthouden.

De belangrijkste component van de AIM-methodiek is dat er tijdens de Franse les enkel in het Frans wordt gesproken. Door met de leerlingen op een begrijpelijke manier in het Frans te communiceren, kunnen zij zich al heel snel uitdrukken in de taal.