Nieuws
Open School zaterdag 2 februari 10.00 - 13.00 uur
Aanstaande zaterdag hebben wij Open School. Alle vakken presenteren zich en er zijn lessen volgens een rooster. Bij binnenkomst krijgen de leerlingen een boekje waar alle activiteiten in vermeld staan. Novumleerlingen staan al te trappelen om de rondleidingen te kunnen verzorgen!
Naam nieuwe sporthal onthuld door wethouder Juliette Bouw
Vanmiddag is de naam van de nieuwe sporthal voor Gymnasium Novum en het Sint-Maartenscollege onthuld door de wethouder van onderwijs Juliette Bouw: Novum-Maartenshal. Deze naam geeft helder aan dat dit de nieuwe (novum) sporthal is voor beide scholen. (lees verder >>>)
Home made ice cream
Woensdag 23 januari was een smakelijke novumdag voor 3V. Ter afsluiting van het thema voedingtechnologie was het nu tijd voor een 'koudmakend mengsel'. De leerlingen weten nu hoe je zonder vriezer te gebruiken ijs van -18 graden celsius kan maken. En nog super lekker ook!
Opnamen TalentiKa beschikbaar
De opnamen van de twee TalentiKa-avonden zijn beschikbaar. Ze verschijnen alle zo spoedig mogelijk online. Hierbij de eerste filmpjes. Geniet ervan!
Volledige maansverduistering
Komende week beginnen de 2e klas themalessen over de geschiedenis van de sterrenkunde. Janneke en Victor en anderen zijn nu al in de juiste stemming. Maandagochtend om 6 uur hebben ze deze selfies van de volledig of gedeeltelijk verduisterde maan gemaakt.
Voorlichtingsavond druk bezocht
Gisteravond was de voorlichtingsavond voor ouders van leerlingen uit groep 7 en 8. Tijdens de druk bezochte plenaire presentatie van een uur kregen de belangstellenden alle informatie over wat Novum voor hun kind kan bieden. Daarna was er de mogelijkheid (lees verder>>>)
Schaatsen met de klas
De gymlessen zijn natuurlijk altijd leuk, maar deze week misschien nog net iets leuker!
Novumleerlingen geven lessen op basisscholen
De afgelopen drie maanden hebben onze leerlingen weer een groot aantal basisscholen bezocht om daar gastlessen te geven. De lessen die werden gegeven waren Grieks/Latijn, Antieke Cultuur, Frans, biologie, wiskunde en science. Op de foto zie je twee leerlingen uit de 5e klas die science verzorgden.
Novum nieuwsbrief december
Download de nieuwsbrief hier.
Bericht van de rector, decaan en ouderraad. Voorstellen van nieuwe docenten, verslag van talentika, en nog veel meer.
Proeflessen voor leerlingen uit groep 8
Op woensdag 30 januari, 6 februari en 13 februari zijn er proeflessen voor leerlingen uit groep 8. Zij volgen drie lessen bij uiteenlopende vakken. Een erg leuke manier om onze school nog beter te leren kennen. Inschrijven kan op de Nieuwe Leerlingen webpagina. We hopen je op Novum te zien!
Pagina 10 van 15Eerste   Vorige   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Volgende   Laatste