Gouden Schoolkantine Schaal 2018
Rector Thijs Veraart overhandigt de Gouden Schoolkantineschaal aan Patricia van onze kantine.
Het 'Voedingscentrum' heeft onze kantine deze schaal toegekend vanwege het gezonde en aantrekkelijke aanbod.
Honours uitje
Op 31 mei waren de Honours leerlingen van het Novum te gast bij Flood Proof Holland van de TU Delft. Die dag werden er door de TU Delft, de Waterschappen en het ministerie van Defensie innovatieve technieken uitgetest om hoogwater tegen te gaan.
Ken-je-klassiekenquiz - in de finale
Op 20 april deed het team Brownie Maffia mee aan de finale van de Ken-je-klassiekenquiz. 26 teams uit Nederland en Vlaanderen streden in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden voor de winst.
Tweede plaats internationale Wiskunde Olympiade
Gabrielle Zwaneveld heeft bij de zevende European Girls' Mathematical Olympiad in Florence de tweede plaast bemachtigd.

Deze European Girls' Mathematical Olympiad vond plaats van 9 tot 15 april.
Pre-University diploma
Pre-university College

Op donderdag 12 april hebben onze Pre-studenten uit klas 6 hun diploma in ontvangst mogen nemen van het Pre-University College.
Bezoek Mauritshuis leerjaar 1
Op donderdag 29 maart maakten onze eersteklassers in het Mauritshuis kennis met de kunst uit de Gouden Eeuw. Zij bezochten de prachtige collectie uit dit museum aan de hand van een app op hun telefoon waarmee ze de Gouden tour door het museum liepen.
Go for it! Ouderpresentatie over motivatie
Woensdag 11 april 2018 organiseert de Ouderraad van het Gymnasium Novum een ouderavond over motivatie met als thema “Go for it!”.
Reanimatielessen
De leerlingen in 5V met het vak nlt krijgen les over de module "hart en vaten". Tijdens de novumband konden zij zich inschrijven voor reanimatielessen.
Bezoek inspectie
Op donderdag 21 september 2017 bezocht de inspectie onze school. De inspecteurs waren tevreden en enthousiast. Zij zagen een fijne school waar iedereen respectvol met elkaar omgaat, met leuke leerlingen en goede lessen. Kortom: een positief oordeel! Meer hierover in de volgende Nieuwsbrief.
Kunstdag 2V
Op donderdag 2 november was het dan zover......de Novum kunstdag voor klas 2! Een wandeling langs vele beelden in Voorburg en een bezoek aan het atelier van Frans Kokshoorn...
Pagina 17 van 18Eerste   Vorige   9  10  11  12  13  14  15  16  [17]  18  Volgende   Laatste