Wat een geweldig spiekbriefje!!!
De brugklasleerlingen mochten voor het eerste proefwerk geschiedenis een spiekbriefje van 5 bij 5 cm maken en bij de toets houden. Hierdoor leren ze hoofd- en bijzaken onderscheiden. De opdracht is ......
BHV-groep op training
Gisteren hebben de medewerkers die bedrijfshulpverleners zijn een herhalingstraining gehad op onze school. Hopelijk blijft het bij trainingen!
Pre-university College
Op maandag 8 oktober was de opening van het Honours-programma bij de Universiteit Leiden. Dit schooljaar doen er 7 leerlingen uit 5V van Gymnasium Novum mee met het Pre-university College. Leoniek Rolvink heeft namens de schoolleiding het convenant opnieuw ondertekend,
Novum viert Coming Out Dag
“Op wie je ook valt en hoe je je ook voelt, iedereen moet zich veilig en geaccepteerd voelen. Op school, bij je sportclub, bij je familie of waar dan ook”. Dat vinden we op onze school heel belangrijk. Op het Novum besteden we aandacht aan Coming Out Dag door de regenboogvlag te hijsen.
MiniMUN op Novum
Afgelopen zaterdag is MiniMUN op Novum georganiseerd. Binnenkort vindt u hier een uitgebreidere terugblik op deze simulatie van de United Nations. Op de foto alle Novum "admins".
Profielwerkstuk presentatieavond een groot succes!
Wat een geweldige PWS-presentaties hebben we gisteren, 4 oktober, gezien! We zijn trots op de prestaties van onze leerlingen.
Max Havelaar toesprakentoernooi - Universiteit Leiden
Schooltijden moeten beter aansluiten bij het puberbrein. Van die boodschap hebben Tiago en Hildegard uit 5V afgelopen zaterdag hun publiek proberen te overtuigen. Zij deden namens het Novum mee aan het Max Havelaar toesprakentoernooi van de Universiteit Leiden.
De Week Tegen Pesten
De Week Tegen Pesten is van 17 t/m 21 september. Ook op het Novum wordt hier aandacht aan besteed. In mentorlessen wordt bijvoorbeeld het piramidespel gespeeld. Leerlingen denken spelenderwijs na over de verschillende vormen van pesten en gaan hierover met elkaar in gesprek.
TalentiKa al in november
Doe jij mee met TalentiKa? De voorstellingen zijn op 29 en 30 november. Schrijf je in voor de audities!
Goethe B2 Zertificat behaald!
Aan het begin van het schooljaar ontvingen we de uitslagen van het examen dat 13 leerlingen hebben afgelegd. 11 leerlingen zijn geslaagd voor het Goethe B2-niveau. Een prachtige prestatie!
Pagina 19 van 22Eerste   Vorige   13  14  15  16  17  18  [19]  20  21  22  Volgende   Laatste