Brugklas sportdag
18 mei hebben de leerlingen van de brugklas een sportdag gehad. Ze hebben fantastisch gevoetbald, gehockeyd en een gave kleine spellen tegen elkaar gedaan. Wat hebben het waanzinnig getroffen met het weer en een hele geslaagde, gezellige, vermoeiende en een beetje verbrande kinderen dag gehad.
Novumdag klas 3 - Meijendel
Klas 3 ging op 19 mei de natuur in. In Meijendel werden 88 verschillende opdrachten uitgevoerd. Madeliefjeskettingen werden gevlochten, in bomen geklommen, verstoppertje gespeeld, huwelijksaanzoeken gedaan, kushanden uitgedeeld en natuurlijk een potje voetbal.
ILIAS een meeting met de goden
Terwijl in Troje de oorlog woedt, komen de Goden online samen om te eten, te drinken en te genieten van kunst.Tenminste als ze daar aan toe komen >meer>
Kijk en geniet mee met de ONLINE voorstelling. Reserveren kan via toneel@gymnasiumnovum.nl (je ontvangt dan een link)
Earth Day
Ter gelegenheid van Earth Day op dinsdag 20 april worden klimplanten geplant om onze school! Dit moet natuurlijk gevierd worden. In de eerste pauze op het schoolplein is er muziek en zijn er hapjes en drankjes. Dus kom gezellig langs (als je les op school hebt uiteraard)!
Op weg naar het Lagerhuis
Emma Vogelesang heeft zich dinsdag 30 maart jl. geplaatst voor de volgende ronde van Op weg naar het Lagerhuis, een landelijke debatcompetitie. Aan de voorronde deden 47 scholen mee uit zes provincies. lees verder>>
Cabaret speciaal voor Novum in levende lijve
Cabaretier en improvisatieacteur Andries Tunru heeft maandagavond in het Ludens Theater in Voorburg opgetreden als gastdocent voor leerlingen van Gymnasium Novum.
D66 wint Scholierenverkiezingen bij 1e en 2e klassen
Net als de vorige keer, werd D66 de grootste op Novum. Bij de brugklassers won GroenLinks. De VVD was de tweede partij.
Back to school!!!
Maandag en dinsdag zijn de lessen nog online. Vanaf woensdag openen we de deuren! Welke dagen je bent ingedeeld hoor je maandag of dinsdag. Alleen voor 6v zijn ALLE lessen vanaf woensdag weer op school. We hebben zin om jullie weer te zien!
Novumdag: À table!
À table! Op de Novumdag van 16 februari is klas 2 op zoek gegaan naar lekkere gerechten uit Franstalige landen. Aan het eind van de dag had iedereen iets gekookt of gebakken. Hier een paar smakelijke vlogs >>
Novumdag Boekencarrousel
Voorafgaand aan deze Novumdag hebben de leerlingen van klas 1 in groepjes elkaars lievelingsboek gelezen, want de beste tips voor leuke boeken komen van je leeftijdsgenootjes. Op de Novumdag hebben de leerlingen een zogeheten elevator pitch gemaakt om het boek dat ze gelezen hebben te promoten