Nieuws
Kerstgala dag 14 december
Dit jaar is er geen kerstgala 's avonds op het Novum. De feestcommissie organiseert een kerstgala dat de hele dag duurt. In het atrium staat de bar met xmass cocktails, de dj booth, vuurwerk en lichtshow. Kom op maandag 14 december allemaal in gala kleding naar school!
Nieuwe lichting bhv helden
Novum is weer een stukje veiliger geworden. Een nieuwe lichting dapperen is bereid gevonden om ook letterlijk voor de leerlingen door het vuur te gaan. Gefeliciteerd met jullie BHV beëdiging. Onze dank is groot!
Vrijdag 11 december - Paarse vrijdag
Paarse Vrijdag is een dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Op paarse vrijdag laten we zien dat we op het Novum niet doen aan hokjesdenken en dat iedereen zichzelf mag zijn.
Fake news in klas 3
Op maandag 7 en dinsdag 8 januari gaan de derde klassen naar het museum voor beeld en geluid in Den Haag. De leerlingen maken kennis met de technieken en mechanismen die schuilgaan achter desinformatie. Dit bezoek bereidt kinderen voor op hun keuze voor de vakken en profielen in de bovenbouw.
Unicef Jongerenpanel
Jip Klappe uit de 5de is geselecteerd voor het UNICEF jongerenpanel. Het UNICEF jongerenpanel bestaat uit vijftien jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Ze praten mee, denken mee én beslissen mee met en over het werk van UNICEF. Gefeliciteerd Jip!
Robin van Gelooven Jonge Denker des Vaderlands
Robin van Gelooven uit 5v mag zich een jaar lang Jonge Denker des Vaderlands noemen! Hij zal dit jaar dus volop deelnemen aan het filosofisch en maatschappelijk debat, onder andere op festivals en via columns. We feliciteren Robin en wensen hem veel plezier het komende, bijzondere jaar!
Feestelijke aftrap vergroenen schoolplein Gymnasium Novum
Rector Michel Zorge van het Gymnasium Novum laat er (geen) gras over groeien. Tijdens de duurzaamheidsdag van het Gymnasium Novum heeft hij de eerste boom geplant.
Aardrijkskunde leerlingen richten Binckhorst opnieuw in
Tijdens de aardrijkskunde lessen heeft klas 3 kennis verworven over het ontstaan, de opbouw en inrichting van de stad. Daarbij kwamen ook vraagstukken over leefbaarheid en milieu aan bod. Het geleerde hebben zij toegepast in mooie maquettes, kijkdozen, plattegronden gemaakt met Minecraft.
TalentiKa 2020: "The Battle"
Dit jaar even wat anders. Doordat een avondvoorstelling deze november niet kan plaatsvinden, wijken we éénmalig uit naar een alternatief, namelijk "TalentiKa: the Battle"
Meer info, en een link naar het inschrijfformulier zijn hier te vinden >>>
Dag van de leraar
Vandaag kwam wethouder Juliette Bouw op bezoek. Ze bracht een blijk van waardering over aan alle leraren. Onze docent Karin de Heer mocht namens alle docenten de bloemen in ontvangst nemen.
Pagina 6 van 24Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste