Nieuws
Mach-mit-Mobil op Novum
Op donderdag 1 oktober was Julia van het Goethe-Instituut met het Mach-mit-Mobil bij ons op bezoek. Zij deed met de vierde klassen een ‘Stationenspiel’ over Berlijn. >> lees verder >>
Dag tegen het Pesten in klas 1 en 2
Dinsdag staat de Novumdag in het teken van pesten. Het belang hiervan werd nog eens onderstreept door het onderzoek van de NOS onder 1000 scholieren: meer dan de helft van de kinderen tussen 9-13 jaar wordt wel eens gepest, vaak buiten het zicht van de docent.
Nieuw bestuur van Madurodam
Khushi Koeldiep (4V) jongste wethouder Madurodam
lees verder>>
Eerste nieuwe Novumdag
De allereerste Novumdag was een succes! Geweldig om na twee jaar denken, praten en voorbereiden de leerlingen in flow te zien werken.
lees verder>>
Goethe certificaten - Examens Duits ERK B2
Vandaag hebben deze 4 leerlingen uit 5V hun Goethe (deel-)certificaten B2 in ontvangst mogen nemen. De examens zijn eind juni bij het Goethe Institut afgenomen. We zijn uiteraard zeer trots op hun prestaties. Dank aan hun docent mevrouw Berger die de lessen tijdens de Novumband heeft gegeven.
Beach-sportdag leerjaar 4
'S ochtends een trui, later de regenjas, 's middags het zonnetje en metershoge golven. De Gymnasium Novum 'beach-tigers' hebben alles meegemaakt vandaag. (op de foto met een klein beetje hulp van een gasttouwtrekkertje)

Het was een fijne dag mensen!
Klimsportdag leerjaar 3
De klimsportdag van de derde klassen op het klimeiland in de Vlietlanden was een groot succes. Ondanks het grauwe, grijze, vochtige weer. Maar ja, dat kan ook bijna niet anders met zulke super gezellige leerlingen!

Alle derdeklassers bedankt, het was een superdag!
Mark en Annelotte werken op TU-Delft aan epidemie model.
‘We konden voor ons eindproject uit een grote hoeveelheid onderzoeksopdrachten kiezen. Daarbij wilden we iets met wiskunde doen en ook dat het onderzoek maatschappelijk relevant was,’ zegt Annelotte. ‘Het modelleren van het verloop van een ziekte leek ons heel interessant.’
Herman met pensioen
Begin februari had Herman Gazendam al de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Vrijdag 3 juli heeft hij na 42 dienstjaren zijn laatste les LO gegeven. Bedankt Herman en geniet van de welverdiende rust!
Zaal vernoemd naar Thijs Veraart
Afgelopen dinsdag werd Thijs Veraart verrast met de vernoeming van een zaal in de Novum-Maartenshal. Conclave Veraartum. Thijs rondt zijn onderwijscarrière deze zomer af, nadat hij o.a. van 2005 tot 2016 rector van het Sint-Maartenscollege en vanaf 2016 rector van Gymnasium Novum was.
Pagina 7 van 24Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste