Nieuws
Pre-university diploma
Op donderdag 11 april kregen Elina Begemann, Meike Kroezen en Matthijs van Lent hun diploma van Pre-university college, het Honoursprogramma voor middelbare scholieren van de universiteit Leiden.
Zonne-energie
Novum beschikt over een nieuwe set zonnepanelen. Klas 3A heeft vrijdag 5 april de primeur gehad. De zon schijnt met een intensiteit van ongeveer 600 watt per vierkante meter in het voorjaar. De leerlingen zetten een deel van de energie om in elektriciteit en warm water.
Groot dictee in leerjaar twee
Afgelopen woensdag vond het groot dictee voor leerjaar twee plaats. Er zijn weer mooie prestaties geleverd.
Eerste paal geslagen voor Novum-Maartenshal
Vandaag is dan eindelijk de eerste paal geslagen voor de Novum-Maartenshal. Tijdens het feestelijke moment waren uiteraard de leden van de sectie lichamelijke opvoeding, de rectoren, de voorzitter van het college van bestuur en de naamgevers van de hal aanwezig.
Junior Fellowship gewonnen met profielwerkstuk over Politionele Acties
Marilou Schaafsma en Famke van der Meer uit 6V schreven een profielwerkstuk dat een vlammend en gedegen onderbouwd betoog werd voor het opnemen van de Politionele Acties (1945-1949) in Indonesië in het vaste curriculum van het geschiedenisonderwijs in Nederland. >> lees verder >>
Wiskunde Kangoeroewedstrijd
Op donderdag 1 maart werd weer de jaarlijkse kangoeroewedstrijd gehouden, een wiskundewedstrijd voor leerlingen van groep 3 op de basisschool t/m 6vwo, ieder op z’n eigen niveau natuurlijk.
Thema-avond "stress" georganiseerd door ouderraad
Woensdag 13 maart jl. vond de jaarlijkse door de ouderraad georganiseerde ouderavond plaats. Het thema dit jaar was ‘Jongeren in de stress”.
>> lees verder >>
Scholierenverkiezingen Provinciale Staten 2019
De bovenbouw-leerlingen konden dinsdag 19 maart meedoen aan de scholierenverkiezingen, georganiseerd door Prodemos naar aanleiding de Provinciale Verkiezingen. Uitslag: D66 is als winnaar uit de bus gekomen met 26,22 procent van de stemmen (43).
19 maart: scholierenverkiezingen
Het Novum doet mee aan de scholierenverkiezingen. Op dinsdag 19 maart kan je stemmen in het stembureau op het Agora tussen 10.15 en 12.00 en tussen 13.00 en 15.30.
Wiskunde olympiade een groot succes!
In januari vond de eerste ronde van de wiskunde olympiade plaats. Maar liefst 11 leerlingen hebben zich geplaatst voor de tweede ronde! Op vrijdag 15 maart zullen deze leerlingen zich op de TU Delft buigen over nog meer ingewikkelde wiskunde opgaven. De wiskundesectie wenst allen veel succes!
Pagina 9 van 16Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Volgende   Laatste