Engels

Go to the First Track English website

Op Gymnasium Novum hebben wij twee verschillende trajecten om Engels te volgen, namelijk Cambridge First Track English (voorheen regulier Engels) en Cambridge Advanced Track Engels (voorheen Cambridge Engels).
Hieronder word Cambridge First Track Engels beschreven.

Wij geven nu de mogelijkheid aan alle leerlingen om Cambridge examens te halen.
Wij proberen om meer aandacht aan de vaardigheden te geven zodat leerlingen echt kunnen communiceren in plaats van vertalen.
Inhoudelijk krijgen de leerlingen twee lessen per week. De Cambridge First Track leerlingen worden voorbereid op het Cambridge B2 First examen in de vierde klas.  De leerlingen krijgen de keuze om het examen te maken. Het is niet verplicht. Het is wel een waardevolle toevoeging om aan universiteiten en werkgevers aan te tonen op welk niveau van Engels de leerlingen kunnen communiceren. Het examen is niet kosteloos, het examen wordt nagekeken door de Universiteit van Cambridge en de leerlingen ontvangen een diploma hiervoor. Het diploma is internationaal erkend. 

De Cambridge First Track leerlingen volgen Engels van de eerste tot en met de 6e klas en maken hun eindexamen in 6V. De leerlingen hoeven zich niet in te schrijven voor Cambridge First Track.