SciencePlus

Science+ is een keuzevak waarin biologische, scheikundige, natuurkundige en technische vraagstukken worden onderzocht door de leerlingen. Science+ wordt op het Novum gegeven aan alle leerlingen vanaf halverwege leerjaar 1. Daarna kunnen de leerlingen dit vak kiezen en volgen in leerjaar 2 en 3. Elke periode werken de leerlingen aan een nieuw onderwerp, onder begeleiding van een docent uit het vakgebied.

Bij Science+ werk je volgens het principe van de Maker Movement, waarin je leert door te doen. Door op zoek te gaan naar antwoorden op vraagstukken op een onderzoekende manier, doe je niet alleen nieuwe kennis op, maar leer je ook veel vaardigheden die je op verschillende vlakken toe kunt passen.