Naar het Novum!

Ben jij leergierig, ambitieus en heb je een vwo-advies? Op het Gymnasium Novum ben je van harte welkom!

Gymnasium Novum is een kleinschalige, gezellige en veilige school. Daarom zul jij je er gemakkelijk thuis voelen. In de manier waarop wij met elkaar omgaan, zijn veiligheid en onderling vertrouwen vanzelfsprekend.

Op het Novum steken wij veel energie in jouw begeleiding, maar spreken we je ook aan op je eigen verantwoordelijkheid. Hierdoor zul jij je gekend en gewaardeerd voelen op school.

Lees meer over onze school

Ad vitam paramus
Wij bereiden ons voor op het leven!

Alle belangrijke data voor 2023 - 2024

Oudervoorlichtingsavond en Open School

De voorlichtingsavond voor ouders is op 13 maart 2024 van 19:30 – 21:30 uur; op die avond kunnen ouders in lokalen vragen stellen aan panels, die bestaan uit Novumleerlingen, docenten en ouders van Novumleerlingen.

De Open School is op 16 maart 2024 van 10:00 – 13:00 uur. Dan ontvangen we graag veel geïnteresseerde leerlingen uit groep (7 en) 8, zodat we vol trots onze school kunnen laten zien.

Wil je meer weten over het Novum? Kijk dan dit filmpje!

Proeflessen en rondleidingen

Op woensdag 28 februari, woensdag 6 maart en woensdag 13 maart ben je van 13.45 – 16.15 uur welkom om op het Novum te komen kijken. We hebben een mooi programma samengesteld met proeflessen en een rondleiding door de school.

De proeflesmiddagen zitten vol. Hier kun je je aanmelden voor de reservelijst. Je krijgt dan bericht als er een plaats vrijgekomen is.

Aanmeldingsperiode voor schooljaar 2024-2025

De aanmeldingsperiode is van 25 tot en met 31 maart.

Lees hier alles over toelating en aanmelden.

Escape het Novum!

Wil jij vanuit je eigen basisschoolklas wat meer uitdaging, puzzelen en op speelse wijze wat leren over Gymnasium Novum? Een aantal van onze honoursleerlingen hebben wat moois voor jou gemaakt!

In een groepje van 3 tot 6 leerlingen kun je in de klas, onder begeleiding van een leerkracht, werken aan onze ‘escape tour’. We willen nog niet te veel verklappen, maar het gaat over het Gymnasium van het verleden en je gaat Aleksander, de hoofdpersoon, helpen om 7 taken te vervullen. Het verhaal is gebaseerd op de Griekse held Herakles.

Wij verzorgen al het materiaal, inclusief een docentenhandleiding, hints en een prijsje. Iemand van jouw school kan het bij ons komen ophalen op 4 maart en in de week van 4 t/m 8 maart zijn wij beschikbaar voor vragen. Meer weten? Mail naar escape@gymnasiumnovum.nl .

Jouw leerkracht kan het materiaal uiterlijk 23 februari bij ons bestellen via deze link.

Lukt het onverhoopt niet om het formulier in te vullen? Mail dan onderstaande gegevens naar escape@gymnasiumnovum.nl:
– Naam basisschool
– Gegevens contactpersoon (naam, emailadres, telefoonnummer)
– Wanneer het plan is om de escape tour te spelen. Keuze uit:
05/03 tussen 13:00 – 15:00 uur
08/03 tussen 08:30 – 12:00 uur
Op een ander moment in de week van 04/03 t/m 08/03
Na 08/03 maart.
– Benodigd aantal pakketten (1 pakket is voor 3 tot 6 leerlingen)