Het debatteam is op zegetocht!

Felicitaties voor het debatteam van het Novum! Op 22 maart wonnen Robin, Merel, Tijn, Maura, Julian, Max, Lucas, Sophie, Rens, Iben, Lotte en Hugo de Zuid-Hollandse voorronde van de debatwedstrijd Op Weg naar het Lagerhuis, en de zegetocht duurt voort, want ze hebben zich op 5 april geplaatst voor de volgende ronde!

Het debatteam was, onder leiding van docent Maatschappijleer Hanke Winius, al weken bezig met het voorbereiden van de stellingen, maar op een echt toernooi was het toch wel anders. “Het was echt superleuk om te doen,” zegt Robin van Gelooven, lid van het team, “De spanning in zo’n finale is ongekend, wat de ontlading bij het winnen zoveel groter maakte.” In de finale tegen het Fortes Lyceum uit Gorinchem werd gedebatteerd over strikte regelgeving voor sociale media, seksuele taboes onder jongeren en ten slotte klimaatadaptatie.

Bij de volgende ronde heeft het debatteam van het Novum zich geplaatst voor de landelijke kwartfinales. Dit ten koste van het Staring College uit Lochem. Een geweldige prestatie op zich en wie weet wat er nog volgt. De kwartfinale, halve finale en finale zijn op 12 april a.s. in Hilversum. We weten zeker dat ze ook daar een mooi resultaat gaan neerzetten!